Hoogwerker

Wat is een hoogwerker?

Een hoogwerker is een mobiele werkplaats waarmee u veilig op hoogte kunt werken. Deze bestaat uit een onderwagen, waarmee de horizontale beweging wordt uitgevoerd. Ook bestaat deze uit een hefsysteem waarmee de verticale of horizontale beweging wordt gemaakt. Samen vormen zij de twee hoofdcomponenten waar de hoogwerker uit bestaat. Er zijn verschillende soorten onderwagens zoals een getrokken voertuig en een zelfrijdend voertuig. Het zelfrijdend voertuig beschikt over een eigen aandrijving en vanuit de bak kan de hoogwerker gereden en bediend worden.

Hoogwerker huren?

Bij ALFA Verhuur kunt u terecht voor het huren van verschillende hoogwerkers. Onze machines zijn zowel binnen als buiten in te zetten en zijn uitgerust met een schaarsysteem, telescoopsysteem of kniktelescoophefsysteem. De machines worden aangedreven door een accu, het lichtnet, diesel of een combinatie hiervan. Deze zijn ideaal om veilig op hoogte te werken. Omdat niet iedere klus hetzelfde is, kunt u bij ons kiezen uit verschillende soorten hoogwerkers.

hoogwerker

Wanneer een hoogwerker gebruiken?

Hoogwerkers worden gebruikt wanneer men op hoogtes moet werken. Het kan zijn dat u een glazenwasser bent of dat u in de bouw werkt. Wij hebben voor elke klus een oplossing waarmee u op hoogte kunt werken.

Veiligheid

Het vallen van grote hoogte is een van de meest voorkomende ongelukken in de bouw. Het komt vaak voor dat de ongelukken gebeuren door het niet opvolgen van veiligheidsvoorschriften. Wij adviseren dan ook, voordat u op hoogte gaat werken, om u te verdiepen in de veiligheidsvoorschriften en deze te hanteren. Voor de veiligheid in en om de hoogwerker is de operator verantwoordelijk. Zorg ervoor dat veiligheid een belangrijk onderdeel is van uw werkmethode zodat ongelukken worden voorkomen. Voor glazenwassers is het tegenwoordig verboden om vanaf een bepaalde hoogte nog ladders te gebruiken. Dit is besloten om de veiligheid van de glazenwassers te garanderen. Wij adviseren dan ook voor alle glazenwassers om met een hoogwerker te werken zodat u snel, veilig en efficiënt kunt werken.

Leeftijd

Om een hoogwerker te bedienen moet u 18 jaar of ouder zijn. Dit is bedoeld om de veiligheid van de operator te garanderen. Wanneer er op hoogte gewerkt wordt mag niemand binnen het bereik komen van de hoogwerker, met uitzondering van de operator. Dit om te voorkomen dat iemand geraakt wordt door vallende voorwerpen.

Contact hoogwerker huren

Wilt u een hoogwerker huren of wilt u meer informatie? Wij staan u graag ter woord bij het maken van de juiste keus. Onze medewerkers hebben jaren ervaring met het verhuren van hoogwerkers. Wilt u een offerte? Wij zijn telefonisch te bereiken op: 010-7851659. Een mail sturen kan ook naar: info@alfaverhuur.nl

BEL ONS